Schermafbeelding 2022 07 14 om 15 04 26

Kunst Inkaderen: Een Uitgebreide Gids

Elk kunstwerk verdient het juiste kader, daar geloven we sterk in. Zo is het meer dan enkel een kader rond het werk. Een passend kader kiezen, is van cruciaal belang om je werk zo goed mogelijk weer te geven. Om die reden zetten we ons aanbod aan inlijstingen nog eens op een rijtje.



Baklijsten

Heb je een schilderij op canvas dat je wil laten inkaderen? Dan is een baklijst hiervoor de beste optie.


Een baklijst is de inlijsting bij uitstek voor canvasdoeken. Het heeft zowel een esthetisch als praktisch nut. Zo voegt het diepte toe aan het canvas door de verhoogde randen, waardoor het lijkt alsof het canvas zweeft in het kader. Deze professionele afwerking zorgt ervoor dat het werk extra opvalt aan de muur. Bovendien is dit een inlijstingsmanier die erg populair is bij de kunstgalerieën.


Daarnaast biedt een baklijst enkele functionele voordelen. Het helpt bijvoorbeeld om het canvas strak te houden, zodat je werk er na verloop van tijd nog steeds professioneel uitziet. Daarbovenop beschermt het de randen van het werk tegen beschadiging en slijtage.



Dieptelijsten

Een moderne manier om een vlak werk of foto in te lijsten is door gebruik te maken van dieptelijsten.


Zoals de naam suggereert, geeft een dieptelijst je werk meer diepte. Het is een ingenieuze methode die ervoor zorgt dat je werk zal uitblinken. Bovendien kun je er ook objecten of werken met een specifiek reliëf mee inlijsten.


Een dieptelijst wordt meestal gecombineerd met een spacer. Door een spacer toe te voegen, krijgt het werk een zwevend effect in het kader. Deze montagetechniek staat ook bekend als “floatmounting”. Hierbij wordt het werk op een verhoogd vlak gemonteerd, waarbij de spacer dient als scheiding tussen het werk en het glas. Deze originele inlijstingstechniek zorgt ervoor dat het werk gegarandeerd opvalt. Daarnaast beschermt het je werk ook tegen het glas. Voor fragiele werken, zoals papier, is deze inlijsting ideaal.



Inlijsting met passe-partout

Een klassieke methode voor het inlijsten van platte werken is door gebruik te maken van een passe-partout. Hierbij vormt de passe-partout de scheiding tussen je werk en het glas, en zorgt het ervoor dat het werk mooi gecentreerd blijft in het kader. 



Om je werk op de juiste manier te accentueren, bieden we verschillende mogelijkheden voor passe-partouts aan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een passe-partout op of rondom het werk, en ook passe-partouts met overlappende kleuren behoren tot de opties. Daarbij bieden we passe-partouts aan in diverse diktes, kleuren en materialen. Neem zeker eens een kijkje in de collectie en krijg een voorbeeld van je werk ingelijst in de configurator.


Kom langs!

Ben je nog steeds niet zeker welke afwerking je werk verdient? Neem dan online contact met ons op of plan een afspraak in om langs te komen in het atelier. We luisteren graag naar je visie en helpen je graag verder.

Terug naar overzicht